2014/11/28

韓式海帶湯Korea seaweed soup


材料
韓國乾燥海帶  Korea seaweed
牛肉(這裡用的是本地黃牛肉菲力邊)一斤  beef 600g
蒜頭6~8瓣   6~8 cloves garlic
麻油2大匙  2T sesame oil
醬油5大匙  5T soy sauce
水  water
五公升湯鍋  pot (5 liter)




作法
1 乾燥海帶用水泡開清洗瀝乾
2  蒜頭去皮切碎
3  牛肉切小塊
4  混合牛肉 蒜頭 醬油醃約5分鐘
5  熱鍋加入麻油炒牛肉至熟
6  海帶放進鍋中與牛肉一起炒
7  加入清水煮滾
8  小火熬煮1小時
依照個人口味加鹽或醬油調味
methods
1  seaweed in water till soft, drain.
2  remove skin from garlic and mince well
3  cut beef into small
4  mix well beef , garlic and soy sauce
5  add sesame oil in pot, fride the beef
6  add seaweed in pot and keep stir
7  add water in pot ,boiled
8  simmer 1 hour
According to personal taste with salt or soy sauce